The main cause of tooth decay

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که آیا ایمپلنت عامل اصلی پوسیدگی دندان است؟ همانطور که می‌دانید ایمپلنت دندان یکی از اصلی‌ترین جایگزین‌های دندان است. شباهت ایمپلنت به دندان آنقدر زیاد است که خیلی زود توانست اعتماد مردم را جلب کند.

زمانی که افراد دندان‌های طبیعی خود را از دست می‌دهند فک آنها از حالت طبیعی خارج می‌شود. ایمپلنت یک راه درمانی و عالی برای جلوگیری از این مشکل است. برخی از مردم تصور می‌کنند که ایمپلنت موجب پوسیدگی دندان می‌شود. در ادامه در خصوص این موضوع برای شما صحبت می‌کنیم.

 

ایمپلنت دندان و کاربرد آن

ایمپلنت دندان که از پایه تیتانیومی یا سرامیکی تهیه می‌شود پس از جراحی در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و با آن‌ پیوند می‌شود. آباتمنت یا پروتز ایمپلنت بر روی پایه آن قرار می‌گیرد و جایگزین دندان طبیعی می‌شود. کسب موفقیت در عمل کاشت ایمپلنت بالا است و به انتخاب پزشک ماهر بستگی دارد. از کاربردهای ایمپلنت دندان موارد زیر است.

  • زمانی که فرد همه دندان‌های خود را در فک بالا و فک پایین از دست می‌دهد می‌توان از ایمپلنت استفاده کرد.
  • اگر فرد بیمار چند دندان خود را از دست بدهد می‌توان از ایمپلنت برای جانشینی آن دندان‌ها استفاده کرد.
  • در صورتی که بین دو دندان فضای خالی موجود باشد می‌توان از ایمپلنت استفاده کرد.

برخی از افراد فکر می‌کنند که ایمپلنت دندان عامل اصلی پوسیدگی دندان است، اما این فکر غلط است. در ادامه بیشتر به این موضوع و دلایل اشتباه این فکر می‌پردازیم.

 

پوسیدگی دندان و عامل اصلی پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان از جمله مشکلات دندانی است که فارغ از هر سن و جنسیتی در هر شرایط جسمانی رخ می‌دهد. این مشکل که نام دیگر آن خرابی دندان است بیشتر مواقع همراه با درد و عفونت است. اگر به پوسیدگی دندان توجه نکنید و عامل اصلی پوسیدگی دندان را نشناسید به مرور شدت آن بیشتر می‌شود.

عامل اصلی پوسیدگی دندان باکتری‌ها هستند که در دهان وجود دارند و با تولید اسید زیاد به سطح دندان و مینای آن آسیب می‌زنند. بر اثر این مشکل حفره‌های کوچک و بزرگ بر روی دندان تشکیل می‌شود. بهداشت نامناسب دهان و دندان، مصرف غذاهای شیرین و اسیدی، استفاده از میان وعده‌های مضر و خشکی دهان عامل اصلی پوسیدگی دندان هستند.

عامل اصلی پوسیدگی دندان

دلایل زیادی وجود دارد که می‌تواند موجب خرابی دندان‌ها و پوسیدگی آن شود. عامل اصلی پوسیدگی دندان موارد زیر را شامل می‌شود.

  • تغذیه غلط و نامناسب
  • ویروس‌ها و باکتری‌ها موجود در دهان
  • عدم رعایت بهداشت مناسب فردی برای دهان و دندان
  • بیماری‌های لثه و دهان مانند حساسیت دندان و آبسه لثه
  • وجود دندان‌های کج و نامرتب در دهان به دلیل سختی تمیزی آنها
  • استعمال دخانیات علی الخصوص سیگار
  • استفاده از داروهایی که موجب خشکی دهان می‌شود. مانند داروهای بیماری آسم و دیابت
  • برخورد ضربه‌های شدید به دندان

از جمله دیگر عامل ایجاد پوسیدگی دندان لایه‌های چسبنده از میکروب‌ها در دهان است. مواد قندی موجود در انواع غذاها و نوشیدنی‌ها نیز که توسط افراد مصرف می‌شوند می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان شود. این مواد در ابتدا توسط میکروب‌های موجود در پلاک دندان به اسید تبدیل می‌شوند و سپس به آرامی به دندان آسیب می‌زند.

 

ایمپلنت دندانی یک راه‌حل دائمی یا عامل اصلی پوسیدگی دندان

از ایمپلنت دندانی به عنوان پیشرفته‌ترین روش جایگزینی دندان‌های خراب در دنیای دندانپزشکی یاد می‌شود. با ایجاد پوسیدگی دندان مشکلاتی چون کاهش توانایی مصرف غذا، مشکل در بیان کلمات و همچنین کاهش اعتماد به نفس که در نتیجه کاهش زیبایی فرد است، رخ می‌دهد. برخی از بیماران تصور می‌کنند که ایمپلنت دندانی عامل اصلی پوسیدگی دندان است و برای سلامت دندان‌های طبیعی خطر دارد. اما باید بدانید ایمپلنت‌های دندانی به خودی خود عامل اصلی این اتفاق نیستند.

دندانپزشکان بر این باورند که برای جلوگیری از هرگونه عوارض و کنترل عامل اصلی پوسیدگی دندان رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و مراقبت‌های لازم پس از کاشت ایمپلنت بسیار ضروری است.

زمانی که فرد بیمار بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکند، می‌تواند به سلامتی دندان‌های طبیعی آسیب برساند. همچنین این امر موجب تجمع باکتری‌ها در دهان می‌شود. این اتفاق باعث ایجاد عفونت لثه و در نتیجه پوسیدگی دندان می‌شو.

توجه به دستورالعمل‌های دندانپزشک و تکنیک‌های درست تمیزی اطراف ایمپلنت نقش کلیدی در سلامت دندان‌ها دارد. زمانی که شما نکات بهداشتی و مراقبتی لازم را انجام دهید، اطمینان می‌یابید که ایمپلنت‌های دندانی جایگزین مناسبی برای دندان‌های طبیعی هستند و نمی‌توان آنها را به عنوان عامل اصلی پوسیدگی دندان دانست.

 

بهداشت دهان و دندان عامل اصلی پوسیدگی دندان و سلامت ایمپلنت‌ها

همانطور که گفتیم عامل اصلی پوسیدگی دندان عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و بهداشت فردی دهان است. بهداشت دهان و دندان همچنین به عنوان عامل اصلی سلامت ایمپلنت‌های دندانی و موفقیت طولانی مدت آنها است. ایمپلنت‌ها به عنوان جایگزین دندان‌های خراب طراحی می‌شوند. گرچه این پروتز‌ها به خودی خود بسیار مقاوم و پایدار هستند|؛ اما همانطور که بهداشت دهان و دندان نامناسب می‌تواند عامل اصلی پوسیدگی دندان‌های طبیعی باشد، با وجود مشکلاتی چون عفونت لثه و التهاب بافت اطراف ایمپلنت منجر به کاهش طول عمر این پروتز دندانی می‌شود.

منظور از رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده منظم از مسواک، استفاده از نخ دندان و دهانشویه‌های حاوی فلوراید و ضد باکتری است. که با تمیزی سطح دندان‌ها از انواع پلاک و باکتری به حفاظت دندان و سلامت آن کمک می‌کند.

 

آیا ایمپلنت دندان عامل اصلی پوسیدگی دندان در دندان‌های مجاور است؟

می‌دانید که دندان‌های ایمپلنت به دلیل مقاومت و استحکام بالا دچار پوسیدگی نمی‌شوند برخی‌ها بر این باورند که ایمپلنت دندان عامل اصلی پوسیدگی دندان در بخش‌های مجاور خود است. اما باید بدانید که این تفکر اشتباه است. زمانی که فرد دندان خود را ایمپلنت می‌کند، به تصور اینکه مقاومت دندان‌های ایمپلنت زیاد است، بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی‌کند.

همین مسئله باعث می‌شود که دندان‌های مجاور ایمپلنت نیز تحت تاثیر قرار بگیرند و دچار پوسیدگی شوند. معمولاً دندانپزشکان باید به بیماران نحوه صحیح رعایت بهداشت دهان و دندان پس از انجام ایمپلنت را آموزش دهند. اگر فردی پس از انجام ایمپلنت به طور صحیح از مسواک و نخ دندان استفاده نکند و غذا در لابه‌لای دندان‌های ایمپلنت و طبیعی باقی بماند، عامل اصلی پوسیدگی دندان طبیعی ایجاد می‌شود و کاهش طول عمر ایمپلنت را منجر می‌شود.

 

جلوگیری از پوسیدگی دندان

راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان با استفاده از آنها از پوسیدگی دندان پیشگیری کرد.

  • رعایت نکات بهداشتی که عامل اصلی پوسیدگی دندان است.

برای حفظ سلامت دندان‌های طبیعی و همچنین ایمپلنت‌های دندانی نیاز است که افراد به صورت روزانه و منظم از مسواک استفاده کنند. می‌توانند این کار را پس از هر وعده غذایی تکرار کنند. در کنار استفاده از مسواک می‌توانند از خمیر دندان حاوی فلوراید برای جلوگیری از خرابی و پوسیدگی دندان استفاده کنند.

  • عدم استفاده از غذاها و نوشیدنی‌های گازدار

برای پیشگیری از مشکلات دهان و دندانی چون پوسیدگی دندان نیاز است که رژیم غذایی سالمی بگیرید. به این منظور می‌توانید تا جایی که امکان دارد از غذاهای شیرین و نوشیدنی‌های گازدار استفاده نکنید. این مواد غذایی یکی از مخرب‌ترین عوامل پوسیدگی دندان است.

  • حفظ رژیم غذایی

رژیم غذایی که استفاده می‌کنید باید کاملاً سالم و متعادل باشد، تا علاوه بر اینکه مواد مغذی بدن شما را فراهم ‌کند، از سلامت دهان و دندان شما نیز حفاظت کند. همینطور که در قسمت فوق گفتیم اولین مرحله در یک رژیم غذایی سالم مصرف کم تنقلات و پرهیز از مصرف غذاهای شیرین است. در عوض از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در برنامه غذایی خود استفاده کنید.

  • مراجعه منظم به دندانپزشکی برای جلوگیری از عامل اصلی پوسیدگی دندان

نکته دیگری که برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و کنترل عوامل این اتفاق است، مراجعه منظم و مرتب به دندانپزشکی است. رفع پوسیدگی دندان باید برای شما اهمیت زیادی داشته باشد.

اگر پس از مشاهده علائم پوسیدگی دندان فورا به دندانپزشکی مراجعه کنید، ممکن است به آسانی این مشکل رفع شود. اما اگر این مشکل را پشت گوش بیندازید می‌تواند عوارضی چون خرابی دندان شما را در پی داشته باشد. هر شش ماه یک بار باید دندان‌های خود را به دندانپزشکی نشان دهید تا از سلامت آنها مطمئن شوید.

 

روش‌های محافظت از ایمپلنت برای جلوگیری از عامل اصلی پوسیدگی دندان

بسیاری از بیماران چند ماه پس از کاشت ایمپلنت به دندانپزشکی مراجعه می‌کنند. از پوسیدگی دندان‌هایشان شکایت می‌کنند. اما دندانپزشکان معتقدند که این اتفاق بر اثر کم کاری خود بیماران است. گاهی هم دندانپزشکان در آموزش اقدامات لازم مراقبتی پس از انجام ایمپلنت به بیماران کوتاهی می‌کنند، همین مسئله موجب عواقبی چون پوسیدگی دندان می‌شود.

دندانپزشکان باید راه حل‌های لازم جهت جلوگیری و حفظ دندان از عامل اصلی پوسیدگی دندان را پس از انجام عمل ایمپلنت به بیماران ارائه دهند.

  • استفاده از کاستوم هیلینگ آباتمنت

یکی از راه‌حل‌های مناسب برای حفظ سلامت ایمپلنت‌های دندانی استفاده از کاستوم هیلینگ آپاتمنت یا هلینگ آپانتمنت‌های موقت در دندان‌های خلفی و قدامی است. استفاده از این هیلینگ به تشکیل بافت مناسب به صورت مطلوب کمک می‌کنند.

بهتر است به جای استفاده از هیلینگ آباتمنت دایره‌ای، از هیلینگ مستطیلی در دندان‌های خلفی استفاده کنید. این کار به کنترل بهتر دندانپزشک بر روی روند هیلینگ کمک می‌کند. همچنین اندرکات‌ها و فضاهایی که غذا در آنها تجمع می‌یابد را حذف می‌کند.

  • بررسی راه‌حل‌های موجود برای جلوگیری از عامل اصلی پوسیدگی دندان

به طور کلی برای انجام  ایمپلنت دندان از دو نوع درمان مستقیم و غیر مستقیم می‌توان استفاده کرد. دندانپزشک باید در مراحل اولیه، کلیه دندان‌های دهان را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد و در صورت وجود پوسیدگی در دندان‌های مجاور از روش درستی برای کاشت ایمپلنت استفاده کند.

به طور مثال برای درمان پوسیدگی شدید می‌توان از کامپوزیت مستقیم استفاده کرد و این کار بسیار دشوار است. خصوصا اگر این پوسیدگی مربوط به دندان‌های آسیاب کوچک باشد. برای این نوع از پوسیدگی‌ها حتی ماتریس باند و کامپوزیت‌های معمولی نیز جوابگو نیست.

  • درمان پوسیدگی‌های موجود در دندان

پس از بررسی پوسیدگی‌ها و تشخیص عامل اصلی پوسیدگی دندان باید قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت نسبت به درمان آن اقدام کنید. از جمله راه‌حل‌های درمانی که در این خصوص می‌توان استفاده کرد کامپوزیت غیر مستقیم، استفاده از روش پر کردن دندان و روکش‌های کامل است. که دندانپزشک بسته به میزان پوسیدگی می‌تواند یکی از این روش‌ها را برای درمان پوسیدگی دندان بیماران انتخاب کند.

  • انتخاب دندانپزشک ماهر

یکی از موثرترین کارهایی که در نتایج کاشت ایمپلنت تاثیرگذار است انتخاب دندانپزشک با تجربه و ماهر است. اگر این نکته را رعایت نکنید ممکن است ایمپلنت دندان شما با کم و کاستی همراه شود و در نهایت منجر به پوسیدگی دندان شود. در چنین شرایطی باید به درمان و رفع نواقص آن بپردازید که می‌تواند برای شما هزینه و درد زیادی به همراه داشته باشد.

 

علائم خرابی ایمپلنت و جلوگیری از عوامل پوسیدگی ایمپلنت دندان

اگر دندان کاشته یا در آینده قصد دارید که دندان بکارید باید با علائم پس زدن ایمپلنت آشنا شوید. البته باید بدانید که تنها ۳ درصد افراد ممکن است در کوتاه مدت یا بلند مدت دچار این مشکل شود. از جمله علائمی که نشان می‌دهد ایمپلنت شما با مشکل روبرو شده است موارد زیر است.

  • درد شدید و غیرطبیعی و مداوم ایمپلنت به صورت طولانی
  • درد و تورم لثه پس از گذشت مدت طولانی از عمل ایمپلنت
  • شل شدگی ایمپلنت
  • ایجاد عفونت بوی بد دهان درد هنگام غذا و در لثه

در صورت وجود هر کدام از این علائم نیاز است که به دندانپزشک مراجعه کنید تا دلیل و علت این امر مشخص شود.

 

روش‌های جلوگیری از عامل اصلی پوسیدگی دندان

برای اینکه از هرگونه مشکل پس از انجام ایمپلنت در امان بمانید، بهتر است که راه‌حل‌های زیر را انجام دهید.

  • به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید تا ایمپلنت‌های دندانی شما دائماً چک شود.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید تا از عفونت و پوسیدگی دندان و مشکلات از لثه اطراف ایمپلنت جلوگیری شود.
  • از استعمال دخانیات و مصرف تنباکو خودداری کنید.
  • از مصرف غذاهای سخت بپرهیزید.
  • حواستان باشد که به ایمپلنت‌های دندانتان ضربه وارد نکنید.
  • رژیم غذایی سالم و مناسب اتخاذ کنید.
  • برای باز کردن اجسام سخت است ایمپلنت دندان خود استفاده نکنید.
  • عادات بد مانند دندان قروچه را ترک کنید.

 

نتیجه‌گیری

اگر شما هم بر این باورید که ایمپلنت دندان عامل اصلی پوسیدگی دندان است، باید به شما بگوییم که اشتباه می‌کنید. عامل اصلی این اتفاق عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است که حتی پس از کاشت ایمپلنت نیز می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان‌های مجاور و کاهش طول عمر ایمپلنت دندان شود. با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی ارغوان به صورت کاملاً موفق می‌توانید از ایمپلنت دندان استفاده کنید و نگران پوسیدگی‌های دندان بعد از عمل ایمپلنت نباشید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *