ایمپلنت دندان یک روش جایگزین برای دندانی است که به هر دلیلی کشیده شده است. در این حالت ابتدا پیچی از جنس تیتانیوم در استخوان فک قرار گرفته سپس بعد از گذشت 3 تا 4 ماه پروتز و روکش اصلی که نقش تاج دندان را بازی میکند، روی آن قرار میگیرد. درباره ایمپلنت و مراحل انجام ایمپلنت به طور کامل در مقاله “آیا ایمپلنت دندان نیاز به تعویض دارد یا خیر؟” صحبت کردهایم.
در پایان این مقاله شما جواب سوالاتی مثل: روش های انجام ایمپلنت دندان چیست؟ مزایا و معایب هر یک از روشهای انجام ایمپلنت چیست؟ و … دست پیدا خواهید کرد.
فهرست مطالب:
- انواع جراحی ایمپلنت
- ایمپلنت ساده و معمولی
- انواع ایمپلنت ساده
- ایمپلنت یک مرحلهای
- ایمپلنت دو مرحلهای
- هدف از بخیه زدن کامل در ایمپلنت دو مرحلهای چیست؟
- ایمپلنت فوری
- مزیت و عیب ایمپلنت فوری
- امکان خطا در تعیین جهت قرار گیری ایمپلنت
- ایمپلنت دیجیتال
- عکسبرداری
- تهیه راهنمای جراحی
- قرار دادن ایمپلنت و اباتمنت
- مزایای روش دیجیتال
- انواع ایمپلنت
- ایمپلنت تمام تیتانیوم
- ایمپلنت روکش تیتانیوم
- ایمپلنت دندان و روکش دندان چه تفاوتی با هم دارند؟
- مزایای کلی ایمپلنت دندان
- زیبایی
- افزایش اعتماد به نفس
- جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان
- تقریبا بدون عارضه است.
- طول عمر بالا
- مانند دندان عادی عمل میکنند.
- جلوگیری از کج شدن دندانها
- معایب ایمپلنت دندان
- هزینه بالا
- همه افراد نمیتوانند کاندیدای مناسبی برای جراحی ایمپلنت باشند.
- زمان بر بودن روند درمان
- کلینیک دندان پزشکی ارغوان
- سخن پایانی
انواع جراحی ایمپلنت دندان
در مورد این قضیه باید گفت که انواع مختلفی برای جراحی ایمپلنت وجود دارد که ما در این جا به 3 نوع کلی از آنها میپردازیم: ایمپلنت ساده و معمولی، ایمپلنت فوری و ایمپلنت دیجیتال که در مورد هر یک از اینها در ادامه مقاله صحبت خواهد شد.
ایمپلنت دندان ساده و معمولی
این نوع از ایمپلنت همانطور که از اسم آن پیداست نوع مرسوم ایمپلنت است، به این صورت که دندانی که در این نوع از ایمپلنت مورد درمان قرار میگیرد، دندانی است که یا از قبل کشیده شده و مدتی از کشیده شدن آن گذشته است و یا اول دندان خراب و مورد نظر کشیده میشود و تقریبا بعد از گذشت چند ماه، مراجعه کننده برای انجام ایمپلنت دوباره به مطب مراجعه میکند.
انواع ایمپلنت دندان ساده
ایمپلنت ساده به دو نوع ایمپلنت یک مرحلهای و ایمپلنت دو مرحلهای تقسیم بندی میشود.
ایمپلنت دندان یک مرحلهای
در این نوع از ایمپلنت مراحل به این صورت انجام میشود که ابتدا پیچی از جنس تیتانیوم در محل مد نظر قرار گرفته و بعد اباتمنت بر روی سطح خارجی لثه قرار میگیرد و در واقع در معرض سطح خارجی لثه قرار میگیرد تا بعدا تنها کاری که باید انجام شود، این است که اباتمنت جدا شده و روکش اصلی به جای آن قرار گیرد.
ایمپلنت دندان دو مرحلهای
در این نوع از ایمپلنت مانند ایمپلنت یک مرحلهای ابتدا پیچ در استخوان فک قرار میگیرد و بعد از آن اباتمنت قرار میگیرد، ولی تفاوتی که با ایمپلنت تک مرحلهای دارد این است که بعد از قرار گرفتن اباتمنت، لثه به طور کامل روی آن قرار گرفته و بخیه زده میشود، در واقع به این صورت به نظر میرسد که هیچ چیزی به جای آن دندان کشیده شده قرار نگرفته است. بعدا برای نصب روکش این بخیهها باز شده و پروتز جایگزین اباتمنت میشود.
هدف از بخیه زدن کامل در ایمپلنت دندان دو مرحلهای چیست؟
این بخیه زدن به این دلیل انجام میشود که از هر گونه احتمال فشار احتمالی روی ایمپلنت جلوگیری شود، در معرض قرار گرفتن ایمپلنت با مواد غذایی تقریبا به صفر برسد، احتمال عفونت پس از جراحی به حداقل ممکن برسد، خون ریزی در کمترین حد خود باشد و …
ایمپلنت دندان فوری
بر خلاف ایمپلنت ساده که باید بین کشیدن دندان و جایگذاری ایمپلنت چند وقت فاصله وجود داشته باشد، در ایمپلنت فوری بلافاصله بعد از کشیدن دندان مد نظر، ایملپنت جایگذاری شده و در مرحله بعد اباتمنت روی آن قرار میگیرد.
مزیت و عیب ایمپلنت دندان فوری
مزیت ایمپلنت فوری نسبت به سایر روشهای جراحی ایملپنت این است که روند کار بسیار سریع انجام میگیرد و در وقت مراجعه کننده صرفه جویی میشود، مخصوصا وقتی مراجعه کننده از شهری دیگر به مطب مراجعه میکنند. اما در کنار مزیت، به دلیل همین سرعت کار، احتمال موفقیت آن نسبت به سایر روشها کاهش مییابد.
امکان خطا در تعیین جهت قرار گیری ایمپلنت دندان
یکی از بیشترین خطاهای پزشکی در ایمپلنت، تعیین جهت قرار گیری ایمپلنت است. این جهت گیری به دلیل اینکه فاصله بین دندانها بسیار کم است، کار بسیار ظریفی به حساب میآید. برای رفع این مشکل روش تقریبا جدیدی برای ایمپلنت به نام ایمپلنت دیجیتال روی کار آمده است.
ایمپلنت دیجیتال
چون مبحث ایمپلنت دیجیتال طولانی است، بهتر است که آن را مرحله به مرحله توضیح دهیم:
عکسبرداری
عکس برداری از دندان به دو صورت اسکن کردن و رادیو گرافی سی تی اسکن انجام میشود. بعد از آن این اطلاعات به برنامه مخصوص دندان پزشکی داده میشود و برنامه با استفاده از این اطلاعات تصویر و حالتی سه بعدی از دندان فرد را به دندان پزشک ارائه میدهد. تصویرهای سه بعدی باعث میشوند که پزشک نگاه و دید دقیقتری به آناتومی دندان داشته باشد و در نتیجه خطای کار به حداقل ممکن برسد.
تهیه راهنمای جراحی
بعد از آن همانطور که گفتیم برنامه با استفاده از اطلاعاتی که از دندان مراجعه کند دارد شروع میکند به ساختن یک طرح سه بعدی از دندان، که بعدا این طرح سه بعدی تبدیل میشود به راهنمای جراحی که حالتی مانند روکش دندان دارد و در هنگام جراحی روی دندان قرار گرفته و با استفاده از سوراخی که در محل دندان مورد نظر دارد، باعث میشود که خطای تعیین جهت در ایمپلنت تقریبا به صفر درصد برسد.
قرار دادن ایمپلنت و اباتمنت
و در نهایت ادامه روند کار مانند سایر روشهای ایمپلنت است یعنی اینکه بعد از نصب ایمپلنت، روی آن اباتمنت قرار گرفته و …
مزایای روش دیجیتال
بدیهی است که در روش دیجیتال میزان دقت بالاتر رفته و در پایان نتیجه کار هم بهتر خواهد بود.
انواع ایمپلنت
از بحث انواع روشهای جراحی که بگذریم، خود ایمپلنت هم انواع مختلف دارد. برندهای مختلف، ساخت کشورهای مختلف، قیمتهای متفاوت و … عمده تفاوت آنها در جنس آنهاست:
ایمپلنت تمام تیتانیوم
همان طور که از اسم این ایمپلنت پیداست، تماما از جنس تیتانیوم میباشد. روی ایمپلنتهای تمام تیتانیوم لایهای گرفته است که در واقع نقش محرک رشد استخوان را بازی میکند، یعنی اینکه باعث میشود پیوند استخوانی بین ایمپلنت و فک صورت سریعتر شکل بگیرد تا سریعتر بتوان پروتز را روی آن قرار بدهیم و همچنین بعدا ایمپلنت بتواند فشارهای بسیار زیاد ناشی از جویدن غذاها و مواد غذایی سفت را تحمل کند.
ایمپلنت روکش تیتانیوم
نوع دیگر ایمپلنت، ایمپلنت روکش تیتانیوم هست، که به خوبی روکش تمام تیتانیوم نبوده و در کل بهتر است که سعی کنید در جراحی از ایمپلنتهای تمام تیتانیوم استفاده کنید.
ایمپلنت دندان و روکش دندان چه تفاوتی با هم دارند؟
روکش دندان یا همان بریج دندان ،حالتی است که دندان از ریشه نابود نشود و تنها سطح رویی دندان را میتوان با تراش در حالتی قرار داد که یک روکش به عنوان تاج دندان روی آن قرار گیرد. پس همانطور که گفتیم در روکش تقریبا هیچ سر و کاری با ریشه دندان نداریم.
اما در ایمپلنت اینطور نیست و در واقع 50 درصد کار ما با ریشه بود. به این صورت که استخوان فک سوراخ شود، ایمپلنت قرار میگیرد، سپس روی ایمپلنت تاج دندان ، قرار میگیرد.
مزایای کلی ایمپلنت دندان
در این بخش به بیان چند مورد از مزایای ایمپلنت دندان میپردازیم که در واقع بحث اصلی مقاله ما است.
زیبایی
یکی از صفاتی که همه ما دوست داریم در خود داشته باشیم، زیبایی است. زیبایی مربوط به دندانها هم به این دلیل که در لبخند ما نقش دارند، بسیار مهم است. هنگامی که جای یکی از دندانهای شما خالی باشد، جلوه زیبایی ندارد. یکی از مزایا ایمپلنت دندان این است که جای دندان اصلی را پر کرده و از لحاظ ظاهری هم تفاوت چندانی با دندان عادی ندارد.
افزایش اعتماد به نفس
همه ما میدانیم که زیبایی باعث افزایش اعتماد به نفس در انسان میشود. اعتماد به نفس در دنیای امروز بسیار مهم بوده و چه خوب است راههایی که باعث افزایش اعتماد به نفس میشوند را پیدا کرده و آنها را به کار گیریم.
جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان
هنگامی که دندانی کشیده میشود، به مرور زمان محل آن از ناحیه لثه و همچنین استخوان فک، شروع به تحلیل رفتن میکنند. این مشکل از عواقب دیر انجام دادن ایمپلنت دندان است. در این حالت تنها روشی که میتواند جلوی تحلیل رفتن آنها را بگیرد و شکل اولیه آنها را حفظ کند، همین ایمپلنت دندان است.
تقریبا بدون عارضه است.
به جزء مواردی که امکان وجود آنها بعد از هر مدل جراحی است، مانند تورم، درد، خونریزی، عفونت و … ایمپلنت به خودی خود عارضه دیگری ندارد و تنها بستگی به نخصص کار دندانپزشک دارد. البته در بعضی موارد مراجعه کننده نسبت به ایمپلنت حساسیت نشان دهد و آن را پس میزند.
طول عمر بالا
ایمپلنتهایی که به درستی نصب شوند و همچنین مراقبتهای لازم مانند: چکاب حداقل شش ماه یک بار و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان، استانداردی برند ایمپلنتی که دندان پزشک از آن استفاده میکند و عوامل دیگر در آنها رعایت شود، چیزی حدود 15 سال به بالا عمر خواهند کرد.
مانند دندان عادی عمل میکنند.
بعد از گذشت مدتی که پیوند بین ایمپلنت و استخوان فک صورت گرفت، میتوان مانند دندان عادی با ایمپلنت رفتار کرد، یعنی غذا و دیگر کارهایی که با دندان عادی میتوان انجام داد، با ایمپلنت هم میتوان انجام داد و در این مورد تفاوت آنچنانی با هم ندارند.
جلوگیری از کج شدن دندان
هنگامی که استخوان فک تحلیل میرود، بدیهی است که دندانها هم جا به جا خواهند شد. پس اگر به جای دندان اصلی، دندان دیگری قرار نگیرد به مرور زمان شاهد کج شدن و بد فرم شدن دندانها خواهیم بود. ایمپلنت از این کج شدن دندانها جلوگیری میکند.
معایب ایمپلنت دندان
حالا که درباره مزایا ایمپلنت صحبت کردیم، بهتر است که درباره معایب آن هم صحبت کنیم.
هزینه بالا
البته همانطور که تا به الان متوجه شدهاید، جراحی ایمپلنت پیچیدگی زیادی دارد و قطعا این میزان از پیچیدگی بر قیمت آن هم تاثیر گذار است. باید توجه داشته باشید که مزایای ایمپلنت دندان به حدی هستند که به اندازه قیمت کار، ارزش داشته باشد.
همه افراد نمیتوانند کاندیدای مناسبی برای جراحی ایمپلنت باشند.
- افرادی که در طول روز خیلی زیاد سیگار میکشند: سیگار آنها یا باید به طور کامل قطع شود یا حداقل به کمترین مقدار برسد.
- افرادی که از بیماری قلبی رنج میبرند و جدیدا عمل قلب باز انجام دادهاند: در این مورد با مشورت پزشک میتوان بعد از گذشت مدت خاصی از جراحی، ایمپلنت انجام داد.
- کسانی که خیلی دیر اقدام به ایمپلنت کردهاند به طوری که تحلیل لثه و استخوان فک آنها خیلی شدید است.
- و …
زمان بر بودن روند درمان
همانطور که میدانید بین هر مرحله از ایمپلنت عادی تقریبا چند ماهی فاصله است و همین موضوع باعث طولانیتر شدن روند درمان آن میشود.
کلینیک دندان پزشکی ارغوان
همانطور که میدانید یکی از عواملی که بر میزان طول عمر ایملپنت تاثیر گذار است، تخصص و کار بلدی دندان پزشکی است که به آن مراجعه کردهاید، پس باید در انتخاب آن بسیار دقت کنید تا هم از هزینههای اضافی بکاهید و هم اینکه در پایان از نتیجه کار خود راضی باشید.
کلینیک دندان پزشکی ارغوان پیشنهاد بسیار خوب و مطمئنی برای شماست. این کلینیک میزبان شما عزیزان شهر کرج و حتی عزیزان شهرها و شهرستانهای دیگر کشورمان است.
سخن پایانی
در این مقاله درباره انواع روش های جراحی ایمپلنت صحبت شد و جدیدترین روش ایمپلنت که ایمپلنت دیجیتال نام دارد. سپس درباره انواع جنس ایمپلنت صحبت شد که در این قسمت ایمپلنت های تمام تیتانیوم حرف اول را میزنند و در نهایت درباره مزایا و معایب ایمپلنت هم به بیان چند مورد پرداختیم.
در آخر باید بگویم، هر مقدار که درمان خود را به عقب بیندازید ، نه تنها از لحاظ قیمتی سودی به حال شما ندارد بلکه درمانهای جانبی دیگر هم ممکن است در اثر عوارض همین بیماری کوچکی که به سراغ درمانش نرفتید، اتفاق بیوفتد و شما در نهایت مجبور شوید ابتدا مشکل جدید را حل کنید و سپس به سراغ مشکل قدیمیتر خود بروید، پس چه بهتر که هر چه سریعتر برای درمان اقدام کنید.
بدون نظر