The best housing for children

در طول اقدامات دندانپزشکی انتخاب بهترین مسکن برای کودکان بسیار مهم است. برای اینکه کودکان از درد دندان اذیت نشوند لازم است که مسکن‌های موثر و بدون ضرر استفاده کنند. از آنجایی که آستانه درد کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار پایین‌تر است، امکان دارد این مسئله طول درمان کودکان را طولانی‌تر کند. به همین منظور دندانپزشکان از انواع مسکن برای افزایش تحمل کودکان استفاده می‌کنند تا با احساس آرامش کودک اقدام به درمان‌های دندانپزشکی کنند.

بهترین مسکن برای کودکان

امروزه به دلیل مصرف غذاها و خوراکی‌های نامناسب و مضر دندان‌های کودکان دچار مشکلات شدیدی چون پوسیدگی می‌شود. اما از آنجایی که اکثر کودکان از آمپول و تزریق بی‌حسی می‌ترسند ممکن است مراجعه به دندانپزشکی برای آنها و والدینشان تبدیل به یک چالش بزرگ شود. اما دندانپزشکان به منظور کاهش این ترس از مسکن برای کودکان استفاده می‌کنند. تا با کاهش میزان درد بتوانند اعتماد آنها را جلب کنند.

احساس درد دندان در کودکان یکی از بدترین تجربه‌های دوران کودکی آنها است که می‌تواند باعث مشکلات چون بی‌خوابی، بی‌اشتهایی و بد خلقی شود. این درد بر روابط و عملکرد کودکان نیز تاثیر می‌گذارد.

اولین اقدام پس از مشاهده درد دندان در کودکان این است که به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشکان با توجه به علت درد دندان کودکان بهترین مسکن‌ها را برای آنها تجویز می‌کنند.

انواع داروهای مسکن برای کودکان

اگر بخواهیم داروهای مسکن دندان کودکان را تقسیم بندی کنیم به دو نوع دارو می‌رسیم. داروهای بدون نسخه و داروهای با نسخه این دو دسته هستند.

  • داروهای بدون نسخه

داروهایی که در داروخانه‌ها بدون نیاز به نسخه دندانپزشک به منظور مسکن برای کودکان استفاده می‌شود. که از جمله آن می‌توان به ایبوپروفن، استامینوفن و استامینوفن کدئین اشاره کرد. این داروها از جمله ایمن‌ترین و موثرترین روش‌های کاهش درد دندان کودکان هستند. می‌توانید آنها را به صورت قرص، شربت و یا ژل تهیه کنید و در زمان‌هایی که کودکتان درد دارد به او بدهید. این داروها، مسکن ضعیف هستند و خطری برای کودکان شما ندارند.

  • داروهای با نسخه

اولین اقدامی که پس از مشاهده درد دندان در کودک خود باید انجام دهید این است که او را نزد دندانپزشک ببرید تا بهترین مسکن برای کودکان را تجویز کند. دندانپزشکان به شما توصیه می‌کنند در طول فرایند درمان از داروهایی که تجویز می‌کند برای کاهش درد دندان فرزندتان استفاده کنید. همانطور که از نام این داروها پیدا است آنها را حتماً باید با نسخه دندانپزشک تهیه کنید. زیرا گر در دوز مصرفی این داروها دچار اشتباه شوید می‌تواند برای فرزندتان خطرناک باشد.

از جمله داروهایی که با توجه به نسخه دندانپزشک برای درد دندان کودکتان می‌توانید تهیه کنید عبارتند از ناپروکسن، ترامادول و آسپرین.

نکاتی که برای مصرف مسکن به کودکان باید رعایت کنید.

  • قبل از مصرف داروهای مسکن به کودکان به برچسب روی دارو و بروشور داخل بسته‌های آنها را به خوبی مطالعه کنید.
  • داروها را دور از دسترس اطفال نگه دارید تا کودکان به آن دسترسی نداشته باشند.
  • حتماً به شرایط نگهداری داروها توجه کنید و آنها را در دمای مناسب نگه دارید.
  • میزان دوز مصرفی داروها را با دندانپزشک کودک خود مشورت کنید.
  • از مصرف بیش از اندازه مسکن برای کودکان خودداری کنید. زیرا بدن آنها به این مسکن عادت می‌کند و در مقابل آن از خود مقاومت نشان می‌دهد.
  • حتماً از قبل دندانپزشک کودک خود را از حساسیت‌های غذایی و دارویی کودکتان مطلع کنید.

ویژگی‌های مسکن برای کودکان طی درمان‌های دندانپزشکی

مسکن‌هایی که برای کودک شما تجویز می‌شود باید ویژگی‌هایی داشته باشد تا بتواند درد دندان کودکتان را تسکین دهد. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های مسکن‌ها عبارتند از:

  • اثربخشی

از جمله بهترین ویژگی برای مسکن کودکان در طی درمان‌های دندانپزشکی این است که یک داروی اثربخش باشد. یعنی با مصرف این مسکن کودک باید درد و ناراحتی مرتبط با اقدامات دندانپزشکی را تحمل کند.

از طرف دیگر باید برای راحتی و رفاه کودک در طول این اقدامات، میزان کافی از مسکن باید توسط کودک مصرف شود. مثلاً برای اقداماتی چون روکش دندان کودکان و یا درمان پوسیدگی دندان کودکان دوزهای مختلفی از مسکن نیاز است.

  • سطح ایمنی بالا

نکته‌ای که باید بدانید این است که بدن کودکان نسبت به بزرگسالان حساس‌تر است و زودتر به خطر واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه مسکن برای کودکان باید در همه اطفال بی‌خطر باشد. این داروها باید نشان ایمنی و سلامت داشته باشد.

همچنین باید حداقل میزان عوارض جانبی را در کودک برجا بگذارد. این عوارض ممکن است اسهال، استفراغ و خواب آلودگی باشد. میزان این عوارض باید به قدری باشد که کودکان بتوانند آن را تحمل کنند.

  • فرمولاسیون مناسب مسکن برای کودکان

کودکان به دلیل سن پایینی که دارند مانند بزرگسالان قادر به مصرف داروهایی مانند قرص‌های بزرگ و روکش‌دار یا آمپول بی‌حسی نیستند. به همین دلیل باید مسکن‌های کودکان در اندازه مناسب و به صورت خوراکی، محلول و یا شربت در دسترس باشد. تا توسط کودکان به آسانی مصرف شوند.

همچنین دوزی که برای هر کودک انتخاب می‌شود با توجه به سن و وزن و نیازهای کودک قابل تنظیم است. به همین دلیل دو کودک مختلف باید دوزهای مختلفی از یک داروی مشابه را برای تسکین درد دندان خود استفاده کند. با استفاده از این مسکن‌ها درد دندان کودکان کاهش می‌یابد و والدین از میزان مصرفی مناسب با توجه به شرایط کودک خود سوده خاطر می‌شوند.

  • تاثیر سریع

از دیگر ویژگی که داروهای مسکن برای کودکان باید داشته باشد این است که به محض مصرف توسط کودک تاثیر آن دارو شروع شود و منجر به کاهش درد دندان کودک شود. این امر به کاهش ناراحتی و اضطراب کودک در طول اقدامات دندانپزشکی کمک می‌کند.

  • عدم اختلال در اقدامات دندانپزشکی

یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که مسکن‌های کودکان باید داشته باشد این است که این مسکن‌ها نباید اختلالی در کنار کار دندانپزشکی ایجاد کند. مثلاً نباید عوارضی مانند خشکی دهان داشته باشد که کودک نتواند با دندانپزشک برای انجام اقدامات درمانی همکاری کند.

  • عدم تداخل دارویی با سایر داروها

مسکن برای کودکان باید با سایر داروهای کودکان سازگار باشد و در آن هیچگونه مواد حساسیت‌زا نباشد. تا هرگونه عوارض ناشی از تداخل دارویی از کودک دور باشد.

لیست بهترین مسکن برای کودکان

در ادامه لیستی از بهترین مسکن‌هایی کودکان در طول اقدامات دندانپزشکی با توجه به تجویز پزشک خود می‌توانند استفاده کنند را برای شما بیان می‌کنیم.

  • بی‌حس کننده‌های موضعی

اولین مسکن برای کودکان که در طول دوره‌های دندانپزشکی می‌توانند استفاده کند و عوارض جانبی برای کودک ندارد، بی‌حس کننده‌های موضعی هستند. لیدوکائین و بنزوکائین از جمله این موارد هستند که به صورت مایع و ژل وجود دارند و بر روی ناحیه دردناک اعمال می‌شود. بلافاصله تاثیر خود را می‌گذارند لثه کودک را بی‌حس می‌کنند.

  • بی‌حس کننده‌های تزریقی مسکن برای کودکان

برای اقدامات دندانپزشکی که نیاز به بی‌حسی عمیق‌تر دارد تا درد احساس نشود و مسکن کامل‌تر اثر بگذارد، از این نوع بی‌حسی استفاده می‌شود. البته دندانپزشکان باید برای تزریق این مواد سن کودکان را در نظر بگیرند و از بی‌حس کننده‌هایی که اثرگذاری آنها به مدت کوتاه است، استفاده کنند.

لیدوکائین یا آرتیکائین جز این دسته هستند. این محصولات به صورت مایع هستند که با استفاده از سوزن و سرنگ به داخل لثه، جایی نزدیک به ناحیه عصب تزریق می‌شود.

  • مسکن‌های خوراکی

از جمله بهترین مسکن برای کودکان مسکن‌های خوراکی هستند که کودک هم با این دسته از مسکن‌ها به دلیل نحوه استفاده آسان ارتباط بهتری برقرار می‌کند. استامینوفن و ایبوپروفن از جمله مسکن‌های خوراکی هستند که بعد از اقدامات دندانپزشکی برای کاهش درد می‌توان استفاده نمود. دندانپزشکان با توجه به سن، میزان دوز و زمان مناسب استفاده از آنها را تجویز می‌کند.

معمولاً استامینوفن برای کودکان کوچکتر مناسب‌تر است. زیرا عوارض گوارشی آن برای کودکان کمتر است. والدین باید حتماً در خصوص دوز و زمان مصرف این داروها با دندانپزشکان مشورت کنند.

  • آرامبخشی مسکن برای کودکان

مسکنی که کودکان استفاده می‌کنند باید آنها را آرام کند و از اضطرابی که دارند دور کند به این طریق کودک را از درد و ناراحتی در طول عمل دندانپزشکی حفظ کند. اکسیژن نیتروژن یا همان گاز خنده می‌تواند بهترین نوع این مسکن باشد.

 

عوارض جانبی که استفاده از مسکن برای کودکان در بدن آنها ایجاد می‌کند.

ممکن است برخی از کودکان به مسکن‌هایی که برایشان تجویز می‌شود حساسیت نشان دهند. از جمله عوارض جانبی که ممکن است برای کودکان پیش بیاید عبارت است از:

  • اثرات گوارشی

زمانی که برای کارهای دندانپزشکی کودکان از مسکن استفاده می‌کنند ممکن است عوارض گوارشی مانند تهوع و استفراغ برای آنها پیش بیاید. مصرف داروهای ضد التهابی مانند ناراحتی معده، تهوع و استفراغ را به وجود آورد. تحریک معده و خونریزی نیز از آثار استفاده طولانی مدت از داروهای ضد التهابی است، که موجب زخم و خونریزی معده می‌شود.

  • اثرات کلیوی مسکن برای کودکان

برخی از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی می‌توانند باعث کاهش خون کلیه و بیماری‌های کلیوی شوند. در نتیجه منجر به کاهش عملکرد کلیه به خصوص در کودکانی که از قبل در این باره دچار مشکل بودند، می‌شود.

  • خواب آلودگی

از آنجایی که خاصیت این داروها این است که برای بدن آرامش ایجاد می‌کند ممکن است با عوارضی مانند خواب آلودگی همراه باشد که روی انجام فعالیت‌های روزمره کودکان تاثیر می‌گذارد.

  • حساسیت و آلرژی

بدن برخی از کودکان در برابر داروهای مسکن حساسیت ایجاد می‌کند و این حساسیت را ممکن است با علائمی مانند راش، کهیر و یا آنافلاکسی این حساسیت را بروز دهند. دلیل این امر وجود آنزیم‌های فعال در داروها است.

  • بیماری‌های تنفسی

در موارد نادر ممکن است که داروهای ضد درد مانند کدئین یا هیدروکورتون بر تنفس کودکان تاثیر بگذارد و این عملکرد طبیعی بدن کودکان را با اختلال مواجه کند.

  • آسیب کبد بر اثر استفاده از مسکن برای کودکان

اگر داروهای مسکن مانند استامینوفن که یک داروی بدون نسخه است در کودکانی با مشکلات کبدی بدون توجه به دوز تجویزی پزشک مصرف شود، می‌تواند موجب اختلالی چون سم زیاد در کبد شود.

چگونه عوارض جانبی مسکن برای کودکان را کاهش دهیم؟

برای اینکه بتوانید عوارض ناشی از مسکن‌های خوراکی را کاهش دهید باید راهکارهای زیر را انجام دهید.

  • پزشکان باید در داروی انتخابی برای کودکان سن و سابقه پزشکی و نوع عمل دندان پزشکی کودکان مانند روکش دندان کودک را به دقت در نظر بگیرند.
  • والدین کودک باید پس از هر بار مصرف مسکن برای کودکان، حالات آن‌ها را به خوبی تحت نظر بگیرد. تا در صورت بروز تغییرات فورا مراتب را به دندانپزشک معالج کودک خود اطلاع دهند.
  • دندانپزشک باید موثرترین دارو با کمترین دوز و کوتاه‌ترین زمان ممکن را برای کودک تجویز کند.
  • والدین باید از تمام عوارض جانبی احتمالی مسکن برای کودکان اطلاع یابند.
  • در صورت لزوم والدین باید با دندانپزشک معالج کودک خود همکاری لازم برای مصرف و تزریق مسکن کودکان انجام دهند.

از آنجایی که ارتباط منظم و نظارت برای استفاده از مسکن برای کودکان در اقدامات دندانپزشکی ضروری است نیاز است که والدین و دندانپزشک معالج همکاری لازم را با یکدیگر انجام دهند.

نکاتی برای کنترل دندان درد در کودکان

دندان درد بر کودکان اثر بدی می‌گذارد و موجب آزار آنها می‌شود. عوارض این درد مواردی چون بی‌خوابی و بی‌اشتهایی و بد خلقی است. برای تسکین این درد علاوه بر مصرف مسکن برای کودکان می‌توانید راهکارهای زیر را امتحان کنید تا از میزان درد آنها بکاهید.

  • استراحت

در قدم اول نیاز است که در زمان درد کودک کاملاً استراحت کند و از انجام فعالیت‌های پر تحرک بپرهیزد.

  • استفاده از مایعات فراوان

در طول احساس درد به کودک خود مایعات زیاد مانند آب فراوان بدهید.

  • مصرف غذاهای نرم و سرد

مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای گرم می‌تواند با تحریک عصب دندان درد آنها را شدیدتر کند. غذاهای نرم مانند سوپ می‌تواند با کاهش فشار به لثه از میزان درد کودک بکاهد.

  • کمپرس سرد

اگر بر اثر درد دندان صورت کودک دچار التهاب و تورم شد می‌توانید از کمپرس سرد در آن ناحیه استفاده کنید. به این منظور یک کیسه یخ را در داخل پارچه‌ای تمیز قرار دهید و بر روی ناحیه متورم بگذارید.

  • اقدامات خانگی مسکن برای کودکان

از جمله اقدامات خانگی که منجر به کاهش درد دندان در کودکان می‌شود. این موارد است قرقره آب نمک می‌تواند درد دندان کودکان را تسکین دهد. ۱ قاشق چای‌خوری نمک را در یک لیوان آب ولرم مایل به گرم حل کنید و سپس ۲ الی ۳ بار به مدت ۳۰ ثانیه در دهان خود قرقره کنید.

همچنین می‌توانید از درمان‌های گیاهی مانند روغن میخک و ژل آلوورا برای تسکین این درد در کودکان استفاده کنید. داروهای بدون نسخه نیز گزینه خوبی به منظور تسکین درد دندان کودکان هستند.

نتیجه‌گیری

درد دندان کودک بسیار دردناک است و مسکن برای کودکان می‌تواند آنها را در اقدامات دندانپزشکی کمک کند. به این منظور می‌توانید از انواع مسکن‌های خوراکی موضعی و تزریقی استفاده کنید. البته باید حواستان به میزان دوز دندانپزشک معالج کودکتان باشد تا بتوانید از عوارض جانبی ناشی از مصرف این مسکن‌ها جلوگیری کنید. با مراجعه به کلینیک ارغوان کرج خیالتان از مسکن تجویزی برای کودکتان راحت است.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *