Implant molding

قالب گیری ایمپلنت حساس‌ترین مرحله کاشت ایمپلنت است. کاشت ایمپلنت یک روش نوین برای جایگزینی دندان‌های خراب است. این روش به دلیل ماندگاری بالا بسیار متداول است. اما بااین‌حال ممکن است تعداد زیادی از افراد درمورد ایمپلنت دندان اطلاعات کافی نداشته باشند.

کاشت ایمپلنت دندان بسیار پیچیده است و از فرایندهای مختلفی تشکیل می‌شود. قالب گیری ایمپلنت یکی از مهم‌ترین مراحل کاشت ایمپلنت است. زیرا باعث می‌شود تا ابعاد و اندازه‌ها به طور دقیق تعیین شود و دندان‌مصنوعی جای درستی قرار بگیرد. اگر روش قالب گیری ایمپلنت به‌درستی انجام شود کاشت ایمپلنت به‌خوبی پیش می‌روند و افراد تا مدت‌های طولانی از زیبایی دندان‌های خود لذت می‌برند.

اما ممکن است برای شما سؤالی پیش بیاید که چرا این مرحله بسیار مهم است؟ قالب گیری چقدر زمان می‌برد؟ طی چند مرحله انجام می‌شود؟ و از چه روش‌هایی برای انجام قالب گیری استفاده می‌شود؟ در ادامه قرار است به تمام سؤالات شما پاسخ دهیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

قالب گیری ایمپلنت چیست؟

اگر شما با کهولت سن دندان‌های زیادی را ازدست‌دادید، انجام ایمپلنت برای شما توصیه می‌شود. زیرا ایمپلنت دندان بهترین روش جایگزینی دندان‌های افتاده و یک روش بسیار عالی است. اما در کاشت ایمپلنت مرحله بسیار مهمی وجود دارد و آن قالب گیری ایمپلنت‌ها است.

اهمیت این مرحله بدین دلیل است که باعث می‌شود ایمپلنت‌ها به طور دقیق در جای درست قرار بگیرند و یک نمای کلی از وضعیت دندان و فک در اختیار دندان‌پزشک قرار می‌گیرد. در این مرحله تلاش می‌شود تا یک شناسایی کلی در مورد ظاهر دندان‌ها و نحوه استقرار لثه و فک بر روی‌هم انجام شود. بعد از آن از دندان‌های اطراف فضای خالی هم کپی‌برداری می‌شود تا به طور دقیق ابعاد و اندازه‌های ایمپلنت در جای خالی دندان‌ها تعیین شود.

فرایند قالب گیری ایمپلنت به طور معمول بین 2 الی 10 دقیقه زمان می‌برد. این مرحله بسیار مهم است و نیازمند حساسیت فراوان دندان‌پزشک است. زیرا باعث می‌شود که ایمپلنت‌هایی که توسط دندان‌پزشک تهیه می‌شود، تماماً مطابق با دندان‌های شما باشد و بعد از کاشت بیمار اذیت نشود. زیرا اگر ایمپلنت‌ها به‌درستی سر جای خود قرار نگیرند ممکن است بیمار حین صحبت یا مصرف غذا درد احساس کند.

 

اهمیت قالب گیری ایمپلنت دندان

همان‌طور که در این مطلب بیان شده است، قالب گیری ایمپلنت یکی از حساس‌ترین مراحل کاشت ایمپلنت است که باعث می‌شود دندان‌پزشک برای ساخت ایمپلنت‌ها ابعاد دقیق و موقعیت قرارگیری ایمپلنت‌ها را به دست بیاورد.

در این مرحله موقعیت دقیق قرارگیری ایمپلنت‌ها مشخص می‌شود و ایمپلنت بر اساس اندازه‌های اکتسابی تهیه می‌شود و بعد از آن توسط دندان‌پزشک ایمپلنت در جای خالی بین دندان‌های نصب می‌شود.

اگر مرحله قالب گیری ایمپلنت به‌درستی طی نشود، در زمان نصب ایمپلنت مشکل به وجود می‌آید و کاشت ایمپلنت با شکست مواجه می‌شود. این یکی از دلایلی است که اهمیت این مرحله را نشان می‌دهد. زیرا بر ماندگاری ایمپلنت‌ها تأثیر دارد و اگر کاشت ایمپلنت با مشکل مواجه شود ممکن است برای اصلاح مشکل بیمار هم مراحل را دوباره طی کند و هزینه‌های مازاد پرداخت کند. همچنین طی تمام این مراحل نیازمند زمان زیادی است.

همچنین اگر ایمپلنت‌ها به‌درستی نصب نشوند ممکن است باگذشت زمان بیمار دچار عفونت لثه شود و به بافت‌های لثه فشار وارد می‌شود. در نتیجه استحکام و ماندگاری ایمپلنت‌های کاهش پیدا می‌کند و ایمپلنت‌ها زیبایی خود را از دست می‌دهند و کارایی و عملکرد مناسبی ندارند.

 

مراحل قالب گیری ایمپلنت دندان

تمام فرایند قالب گیری ایمپلنت دندان‌ها باید با حساسیت خاصی انجام شود و اندازه‌گیری‌ها کاملاً دقیق باشند تا در انتها بیمار یک ایمپلنت باکیفیت به دست آورد؛ بنابراین طی این مرحله امکان دارد کمی طولانی باشد. زمان دقیقی برای این مرحله نمی‌توان گفت؛ زیرا به روش قالب گیری و موادی که استفاده می‌شود بستگی دارد. اما به‌طورکلی تمام مراحل قالب گیری بین 2 الی 10 دقیقه زمان می‌برد. در ادامه مراحل قالب گیری را برای شما به طور کامل شرح می‌دهیم:

  • تصمیم‌گیری برای سینی قالب گیری:

یعنی برای قالب گیری از سینی تری باز یا بسته استفاده شود. این سینی‌ها از جنس پلاستیک و فلز هستند و برای استقرار ماده ایمپلنت زمان قالب گیری استفاده می‌شوند.

  • ماده مناسب برای قالب گیری انتخاب شود:

بعد از اینکه سینی مناسب برای قالب گیری مشخص شد، باید مواد مناسب برای قالب گیری ایمپلنت‌ها و اندازه‌گیری قالب دندان‌ها انتخاب شود. برای مواد قالب گیری از انواع مختلف آلژینات مورداستفاده قرار می‌گیرد که زمانی لازم برای این مرحله را بسیار کاهش می‌دهد و روند قالب گیری سرعت می‌بخشد.

  • خمیر قالب گیری تهیه شود:

دندان‌پزشک در این مرحله از قالب گیری ایمپلنت، پودر قالب گیری را با کمی آب مخلوط می‌کند و آن را به حالت خمیری درمی‌آورد.

  • خمیر قالب گیری در دهان قرار گیرد:

بعد از تهیه خمیر قالب گیری توسط پزشک باید آن را در درون سینی بریزد و با ملایمت وارد دهان بیمار کند. بعد از گذشت چند دقیقه خمیر سفت می‌شود و حالت دندان‌ها و لثه را می‌گیرد. سپس پزشک به‌آرامی سینی را از دهان خارج می‌کند و برای ساخت ایمپلنت اقدام می‌کند.

 

قالب گیری تری باز و تری بسته

برای قالب گیری ایمپلنت دندان‌ها 2 روش کلی وجود دارد

  1. تری باز (OPEN TRAY)
  2. تری بسته (CLOSE TRAY)

انتخاب هرکدام از این روش‌ها به نوع اباتمنت و نحوه استقرار آن بستگی دارد. اما دندان‌پزشک سعی می‌کند روشی مناسب با کمترین معایب و بیشترین مزایا را برای شما انتخاب کند. در ادامه به طور کامل این دو روش را توضیح می‌دهیم:

  • تری باز:

این روش دقیق‌ترین روش قالب گیری است و در سطح فیکسچر انجام می‌شود و باعث افزایش سازگاری ایمپلنت‌ها با سایر دندان‌ها می‌شود. اباتمنت در این روش پین بلندی دارد این‌گونه اباتمنت‌ها دارای شیارهای عمیق هستند و مواد قالب گیری را به‌خوبی نگه می‌دارند. در سینی‌های باز برای قالب گیری سوراخ‌هایی درست می‌شود تا بعد از اینکه داخل دهان قرار گرفت پین‌ها از آن سوراخ خارج شوند.

  • تری بسته:

رایج‌ترین روش قالب گیری ایمپلنت است و زمانی مورداستفاده قرار می‌گیرد که پزشک قادر به انتخاب اباتمنت‌ها نباشد. در این روش ایمپرشن کوپینگ بر روی فیکسچرها قرار می‌گیرد و ابعاد و اندازه اباتمنت‌ها مشخص می‌شود. ابتدا اباتمنت‌های قالبی بر روی ایمپلنت‌ها سوار می‌شوند. بعد از آنکه قالب گیری انجام شد مواد اضافی از دهان خارج می‌شود و اباتمنت‌ها درون دهان باقی می‌مانند.

 نکته‌های طلایی برای انتخاب سینی قالب گیری

برای اینکه مرحله قالب گیری ایمپلنت دندان‌ها به‌درستی انجام شود، انتخاب سینی مناسب قالب گیری بسیار مهم است. انتخاب سینی مناسب برای قالب گیری بر اساس نکته‌های مهمی است که در ادامه برای شما شرح می‌دهیم:

  • اندازه:

اندازه دهان در هر فردی متفاوت است. به همین خاطر اندازه‌های سینی XX-SMALL و XX-LARGE وجود دارد که بر اساس اندازه دهان هر فرد، دکتر دندان‌پزشک انتخاب می‌کند که از کدام سایز استفاده کند. به‌طورکلی برای زنان و کودکان از سایز متوسط و کوچک استفاده می‌شود و برای مردان از سایز بزرگ استفاده می‌شود.

  • شکل:

شکل سینی‌ها هم مثل اندازه آن‌ها ممکن است در هر فردی متفاوت باشد. تفاوت شکل سینی‌ها بستگی به روشی دارد که برای قالب گیری مورداستفاده قرار می‌گیرد. زیرا شاید لازم باشد تا کل دهان یا فقط قسمت خاصی از دهان قالب گیری شود.

  • مواد:

تری‌هایی که برای قالب گیری دندان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، مواد مختلفی دارد که هر کدام از این مواد دارای ویژگی منحصربه‌فردی هستند که بر روی عملکرد تأثیر مستقیم دارد. به طور مثال سینی‌هایی که دارای سوراخ هستند مواد درون قالب را بهتر حفظ می‌کنند.

انتخاب سینی خوب می‌تواند در روند کاشت موفقیت آمیز ایمپلنت بسیار تأثیر مثبت بگذارد. برای اینکه یک سینی مناسب انتخاب شود باید 5 ویژگی مهم را دارا باشد:

  1. دوام بالایی داشته باشد.
  2. قابل‌گسترش باشد تا بتواند تمام ساختارهای موردتوجه را پشتیبانی کند.
  3. دسته محکمی داشته باشد.
  4. بتوان از آن استفاده مجدد کرد و در مقابل استریل شدن از خود مقاومت بالایی نشان دهد
  5. سینی‌ها باید توقف‌های الکوزال داشته باشند.

نکات مهم قالب گیری ایمپلنت

زمانی دندانپزشک در حال قالب گیری برای ایمپلنت دندان‌ها است باید به نکات مهمی توجه داشته باشد.

  • برای تعیین نوع قالب گیری و پوشش مناسب برای ایمپلنت‌ها باید قبل از قالب گیری حتماً رادیوگرافی انجام شود.
  • قالب مورداستفاده برای این کار باید از جنس پلی وینیل سیلوکسان باشد و از دستکش‌هایی با جنس لاتکس استفاده شود؛ زیرا با موادی که در قالب گیری انجام می‌شود تعامل دارد.
  • اگر هنگام باز شدن دهان بیمار دچار مشکل است و دکتر به پیچ‌های نگهداری قالب‌ها دسترسی ندارد باید از روش سینی بسته استفاده نماید.

اگر هر یک از نکات گفته شده رعایت نشود امکان دارد باعث تناسب نداشتن ایمپلنت‌ها با دندان‌های طبیعی شود که به ایمپلنت و دندان‌های طبیعی فشار وارد می‌شود.

عوارض قالب گیری ایمپلنت

به‌طورکلی قالب گیری ایمپلنت با عوارض خاصی همراه نیست و مشکلی برای بیمار به وجود نمی‌آورد. اما در بعضی مواقع ممکن است بعد از انجام فرایند قالب گیری بیمار کمی احساس ناراحتی داشته باشد. در ادامه به بعضی از عوارض قالب گیری می‌پردازیم:

احساس درد:

مرحله قالب گیری ایمپلنت  به طور معمول با درد همراه نیست و عوارض جدی برای بیمار به وجود نمی‌آورد. اما در مواقع خاص ممکن است بعضی از اشخاص به دلیل حساسیت داشتن به موادی که در قالب گیری استفاده شده است فرایند مرحله قالب گیری با درد همراه باشد یا امکان دارد به دلیل وضعیت نامناسب دهان و لثه‌ها بیمار احساس درد داشته باشد که باید در چنین موقعیتی حتماً به پزشک خود اطلاع دهد تا پزشک بتواند بیمار را راهنمایی کند.

احساس حالت تهوع:

در حالت عادی انجام قالب گیری ایمپلنت باعث حالت تهوع نمی‌شود مگر اینکه بیمار به موادی که در قالب گیری استفاده شده است حساسیت داشته باشد. این حساسیت ممکن است بر اثر طعم و بوی مواد یا اینکه مواد وارد حلق بیمار شوند به وجود بیاید.

برای جلوگیری از احساس حالت تهوع بهتر است بعد از قالب گیری ایمپلنت دهان به‌خوبی با آب شسته شود. به طور طبیعی اگر انتهای حلق هر فردی تحریک شود ممکن است در آن فرد احساس حالت تهوع به وجود بیاید و حالت تهوع یک واکنش دفاعی است و زمانی که بدن متوجه یک جسم خارجی در ناحیه حلق و نای شود این واکنش را نشان می‌دهد.

نتیجه‌گیری

اگر می‌خواهید یک ایمپلنت بادوام و زیبا داشته باشید باید مرحله قالب گیری ایمپلنت دندان‌ها را بسیار جدی بگیرید. زیرا قالب گیری باعث می شو تا دندان‌های مصنوعی با ابعاد و اندازه‌های دقیق ساخته شوند و این مرحله در استحکام و کیفیت ایمپلنت‌ها تأثیر زیادی دارد. در نتیجه بیمار از کاشت ایمپلنت بهترین نتیجه را دریافت می‌کند.

در این مطلب سعی شده است تا تمام نکات ضروری مرحله قالب گیری به طور کامل بیان شود. قالب گیری در کلینیک ارغوان کرج به 2 روش تری باز و تری بسته انجام می‌شود. اگر می‌خواهید در مورد این 2 روش اطلاعات کافی کسب کنید پیشنهاد می‌کنم تا مطالب بالاتر را بادقت مطالعه کنید؛ زیرا به‌طورکلی توضیح داده شده است. از اینکه تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید سپاسگزارم.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *