What is gum smile correction?

لبخند لثه‌ای یا لبخند ژینژیوال یکی از انواع لبخندها است که اعتمادبه‌نفس فرد را کاهش می‌دهد. زیرا هنگام خندیدن بخش زیادی از لثه نمایان می شود و دیدن این صحنه برای هیچ مشاهده‌کننده‌ای جذاب نیست.

یکی از معیارهای مهم برای درمان این مشکل این است که طول دندان‌ها و لثه چقدر است. هر چقدر که طول لثه کمتر شود و بین طول لثه‌ها و طول دندان‌ها تناسب و هماهنگی ایجاد شود لبخند هم زیباتر به نظر می‌رسد. درمان این مشکل از طریق روش جراحی و غیرجراحی انجام می‌شود که در ادامه در مورد هر دو مورد کامل توضیح داده شده است.

اگر لثه‌های شما هم هنگام خندیدن بیش از اندازه نمایان است و نمی‌دانید که برای رفع این مشکل چه کاری انجام دهید، خواندن این مطلب به شما کمک زیادی می‌کند. در این مطلب سعی شده است تا به طور کامل درمورد لبخند لثه‌ای، دلیل ایجاد آن و راه‌های درمانی مناسب برای رفع آن صحبت شود.

لبخند لثه‌ای چیست؟

از اصطلاح لبخند لثه‌ای زمانی استفاده می‌شود که بخش زیادی از لثه هنگام لبخند قابل‌مشاهده باشد و زیبایی صورت را کاهش دهد. به‌وجودآمدن لبخند لثه‌ای امکان دارد تحت‌تأثیر عوامل متعددی باشد.

خط لبخند در هر فردی باید به‌طوری باشد که کمترین مقدار لثه هنگام لبخند مشاهده شود. بافت لثه‌ای کناره‌های دندان را  پوشانده است این بافت‌ها باید با لب بالا در تعادل باشد. به‌طورکلی زمانی می‌توان از این اصطلاح استفاده کرد که هنگام لبخندزدن لب بالایی فرد بیش از اندازه بالا برود و باعث شود که لثه‌های فرد بیش از اندازه دیده شود. در این حالت فرد از لبخند ناراضی است.

 

دلایل لبخند لثه‌ای

عوامل متعددی وجود دارد که می‌تواند باعث بروز لبخند لثه‌ای شود. دلیل اصلی بروز این لبخند در هر فرد متفاوت است که تشخیص درست آن باعث می‌شود که روش‌های درمانی مناسب انتخاب شود و بیمار از نتیجه درمان راضی باشد

عوامل ژنتیکی

  • وضعیت فک و دندان: شکل ساختار استخوان‌های فک و دندان‌ها ممکن است به‌طوری باشد که باعث نمایان‌شدن بیش از حد لثه‌ها هنگام لبخند شود.
  • بیش‌فعالی بودن ماهیچه ایست: وظیفه اصلی این ماهیچه بالابردن لب بالا است که اگر دچار بیش‌فعالی شود ممکن است فرم مناسب لب از بین برود و باعث نمایان‌شدن لثه‌ها هنگام لبخند شود.
  • ردیف دندان‌های بالا بیش از حد مناسب کوتاه باشد.
  • نازک بودن لب بالا
  • لثه‌های اطراف دندان‌ها دارای پوشش زیادی باشند.
  • دندان‌ها به‌صورت ناهماهنگ رشد کنند یا در روند رشد استخوان فک مشکلی پیش بیاید.

عوامل فیزیکی

  • خنده مداوم: خندیدن کامل باعث می‌شود که لب بالا 6 الی 8 میلی‌متر از حالت استراحت بالا تر برود و فرم لب‌ها به مرور تغییر پیدا کند.
  • داروهایی که توسط پزشک تجویز می‌شود: گاهی ممکن است بر اثر مصرف داروهایی که دکتر تجویز کرده است، رشد لثه‌ها با مشکل مواجه شود و باعث بروز این لبخند شود.

اگر فردی دچار لبخند لثه‌ای شود امکان دارد که اعتماد خود را از دست بدهد. اما تشخیص درست و به‌موقع علت این اتفاق می‌تواند در رفع اصلاح طرح لبخند بسیار کمک کند.

 

تشخیص لبخند لثه‌ای

برای اینکه این لبخند تشخیص داده شود ابتدا دکتر دندان‌پزشک باید شکل دندان‌ها، وضعیت لثه‌ها و قرینه بودن لبخند را مورد بررسی قرار دهد. برای بررسی دقیق دهان دکتر دندانپزشک باید از تصویربرداری‌های مخصوص استفاده نماید. بعد از آن دندانپزشک قادر است که تشخیص دهد لبخند لثه‌ای بر اثر چه مشکلی به وجود آمده است. زیرا ممکن است به دلیل عوامل محیطی یا ژنتیکی باشد که هر دلیل، درمان منحصربه‌فرد خود را دارد و تشخیص درست دکتر می‌تواند باعث شود تا برای درمان مشکل بهترین راه درمانی مورداستفاده قرار گیرد.

 

درمان لبخند لثه‌ای

2 روش مناسب برای درمان لبخند لثه‌ای وجود دارد: 1. روش جراحی 2. روش غیر جراحی

در ادامه لیستی از روش‌های درمانی برای این مشکل را تهیه کرده‌ایم:

1: ایمپلنت متحرک

این روش درمان برای لبخند لثه‌ای دائمی نیست؛ بلکه برای مدت زمانی تأثیر دارد و موقت است. در این روش یک ایمپلنت متحرک در دهان به‌منظور تنظیم‌کردن مجدد وضعیت دندان‌ها و لثه قرار می‌گیرد. طی روند درمان برای اینکه بیمار دردی احساس نکند از بی‌حسی استفاده می‌شود. هزینه‌های این روش نسبت به روش‌های دیگر کمتر است؛ اما دائمی نیست.

2: پایین آوردن لب بالا

زمانی لب فرد مشکل داشته باشد دکتر زیبایی سعی می‌کند تا لب را جابه‌جا کند و دوباره فرم لب را تنظیم کند. برای این کار ابتدا سعی می‌کند تا لب بالایی را پایین بیاورد و لثه‌هایی که هنگام لبخند نمایان است را پنهان کند. در این روش درمان مقدار کمی از لثه‌های توسط متخصص برداشته می‌شود که باعث کمتر بالارفتن لب بالا و از بین رفع این نوع لبخند شود. در روش درمانی هیچ‌گونه جای زخمی وجود ندارد و تغییرات تماماً در ظاهر شما نمایان می‌شود.

نکته مهم این است که شاید این روش درمان برای تمام افرادی که به این اتفاق دچار شوند مناسب و کاربردی نباشد. تمام پروسه درمان ممکن است بین 45 دقیقه الی 1 ساعت زمان ببرد که دکتر متخصص برای راحت بودن بیمار در طی درمان از بی حسی استفاده می کند. بعد از به پایان رسیدن درمان دکتر برای بیمار مسکن تجویز می کند تا دوران نقاهت را به خوبی و بدون درد زیاد طی کند.

دوران نقاهت در این روش درمانی حدوداً 1 هفته است و بیمار بین 1 الی 2 سال از نتیجه درمان احساس رضایت کامل دارد.

3: بوتاکس

درمان رایج دیگر که برای رفع لبخند لثه‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرد بوتاکس است. در این روش دکتر متخصص برای کم‌کردن فعالیت‌های ماهیچه‌هایی که مسئول جابه‌جاکردن لب بالا هستند تزریق بوتاکس انجام می‌دهد. در این روش درمانی بین 1 الی 2 سی سی بوتاکس به ناحیه لب بالایی و بینی تزریق می شود تا فعالیت ماهیچه های این محدوده بسیار کم شود.

میزان ماندگاری تزریق بوتاکس در هر فردی باتوجه‌به شرایط بدن متفاوت است؛ اما به‌طورکلی می‌توان گفت بین 3 الی 4 ماه ماندگاری دارد. از مزایای این روش می توان به سریع بودن پروسه درمان، خطر کمتر نسبت به روش های دیگر، هزنه پایین و دوران نقاهت کوتاه اشاره نمود.

4: افزایش طول تاج دندان‌ها

در این روش درمانی ابتدا پزشک متخصص بافت لثه ها را به مقدار کم برمی دارد و استخوان را هم اصلاح می کند. بعد از آن لثه ها مجدد درست می شوند و ظاهر تاج دندان ها کمی بلند تر دیده می شود و هنگام لبخند لثه ها زیاد دیده نمی شوند.

5: لیزر

لیزر در دنیای پزشکی امروزه کاربردهای زیادی دارد و درمان لبخند لثه‌ای یکی از کاربردهای مهم آن است. زمانی این روش مورداستفاده قرار می‌گیرد که لثه‌های بیمار مشکل داشته باشد. این نوع روش درمان هنوز از طرف هیچ سازمانی تأیید نشده است. اما تحقیقات نشان می‌دهد که این روش برای رفع لبخند لثه بسیار مؤثر است. در این روش جراحی پزشک متخصص مجدد شکل لثه‌ها و دندان‌ها را تنظیم می‌کند.

این روش درمانی بیشتر برای اشخاصی که لثه‌های بلند و متوسط دارند مناسب است. برای اینکه پزشک از این روش درمان استفاده نماید باید مطمئن شود که بیمار هیچ‌گونه حساسیتی نداشته باشد؛ زیرا اگر بیمار حساسیت داشته باشد ممکن است که دچار خونریزی لثه شود. دوران نقاهت بعد از لیزر زیاد طولانی نیست. میزان لثه‌ای که باید لیزر شود در هزینه‌های این درمان تأثیر مستقیم دارد.

6: ارتودنسی

اگر شما دچار لبخند لثه‌ای شده‌اید برای درمان آن عجله دارید سیم کشی دندان برای شما پیشنهاد نمی‌شود. زیرا این روش درمانی نسبت به روش‌های درمانی دیگر طولانی‌تر است. در این روش تلاش می‌شود تا وضعیت دندان‌ها و لثه اصلاح شود که برای آن زمان زیادی لازم است.

7: کانتورینگ لثه

این یک روش جراحی برای از بین بردن لبخند لثه‌ای است. در این روش جراحی ابتدا مقدار کمی از بافت لثه‌ها برداشته می‌شود تا دندان‌ها بیشتر به چشم بیایند و این نوع لبخند از بین برود. نام دیگر این روش لیفت لثه است که در عین سادگی و راحت بودن درمان تأثیر بسیار زیادی در زیبا شدن لبخند بیمار دارد. در این روش طول لثه‌ها کاهش پیدا می‌کند و طول دندان‌ها بیشتر می‌شود. در نتیجه هنگان لبخندزدن لثه کمتر نمایان می‌شود.

استفاده‌کردن از این روش عوارض زیادی به همراه ندارد. فقط ممکن است لثه‌های بیمار کمی حساس شوند که بعد  از گذشت 10 روز از بین می‌روند. بعد از انجام کانتورینگ لثه آن‌قدر لبخند شما جذاب می‌شود که حساسیت لثه‌ها برای چند روز اصلاً شما را اذیت نمی‌کند؛ زیرا مطمئن هستید که در انتها یک لبخند جذاب نصیب شما می‌شود.

اگر شما لبخند خود را مجدد تنظیم و اصلاح‌کرده‌اید و می‌خواهید که از بین نرود بهتر است که حتماً بهداشت دهان و دندان‌ها را جدی بگیرید. زیرا حفظ بهداشت دهان و دندان باعث می‌شود که ماندگاری کانتورینگ لثه‌ها بیشتر شود و تا آخر عمر فرد دیگر نیازی به انجام هیچ‌گونه اقدامی نداشته باشد.

8: عمل جراحی

اگر تمام راه‌حل‌های گفته شده برای درمان لبخند لثه‌ای مؤثر و نتیجه‌بخش نبود فرد می‌تواند عمل جراحی انجام دهد. این روش تاحدامکان توسط پزشک توصیه نمی‌شود مگر اینکه پزشک هیچ راه چاره‌ای برای رفع این مشکل نداشته باشد. در این روش جراحی تلاش می‌شود تا با جابه‌جاکردن لثه‌ها و استخوان فک لثه‌ها طوری تنظیم شوند که دیگر هنگام لبخندزدن نمایان نشوند.

زمانی که فک بالا و فک پایین فرد با هم هماهنگ نباشد دکتر این روش درمانی را پیشنهاد می‌کند. قبل اینکه عمل جراحی انجام شود، ابتدا بیمار باید چند اسکن از ناحیه‌ای که قرار است جراحی شود تهیه کند تا پزشک به‌خوبی و به طور دقیق متوجه شود که چه قسمت‌هایی از لثه و فک زیاد از حد رشد کرده است. بیمار در حین عمل جراحی به طور کامل بیهوش است و هیچ‌گونه دردی را احساس نمی‌کند. در طول عمل جراحی پزشک اقدام به ازبین‌بردن استخوان‌های فک بالا می‌کند تا هماهنگی بین فک بالا و فک پایین برقرار شود.

بعد از انجام جراحی بیمار باید 2 الی 4 روز در بیمارستان بستری باشد تا روند درمانی کاملا توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد. دوران نقاهت در این روش بین 6 الی 12 ماه است و هزینه این نوع درمان هم نسبت به روش های درمانی دیگر بیشتر است. 

  

نتیجه‌گیری

نارضایتی افراد از لبخندهایشان امروزه بسیار رایج است. زیرا هر فردی به دنبال زیبایی است و زیبایی را دوست دارد. لبخند لثه‌ای یکی از مشکلاتی است که امکان دارد از زیبایی لبخند بکاهد و باعث نارضایتی افراد شود. لبخند لثه‌ای زمانی به وجود می‌آید که هنگام لبخند لثه بیش از حد مجاز نمایان شود. در نتیجه افراد به‌مرورزمان اعتمادبه‌نفس خود را از دست می‌دهند. طبق تحقیقاتی که اخیراً انجام شده است حدود 20 درصد افراد فکر می‌کنند که به لبخند لثه‌ای دچار شده‌اند که میزان آن در خانم‌ها به نسبت آقایان بیشتر است.

نکته‌ای که بسیار اهمیت دارد این است که زیبایی هیچ‌گونه معیار خاصی ندارد و هر فردی زیباست فقط باید زیبا بودن خود را قبول داشته باشد و خود را همان‌گونه که هست دوست بدارد. اما اگر به هر دلیلی شما به این نوع لبخند دچار شده این و با آن مشکلی دارید هیچ جای نگرانی نیست؛ زیرا روش‌های زیادی برای درمان این مشکل وجود دارد که باتوجه‌به شرایط خود و با کمک پزشک متخصص در کلینیک زیبایی ارغوان می‌توانید مناسب‌ترین درمان را انتخاب کرده و بهترین نتیجه را دریافت کنید.                                                                                                                                                                                

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *